Årsarkiv: 2018

“Israel som mental tilstand”

Kom til møde onsdag den 31. oktober 2018 kl. 19 med pastor Poul Joachim Stender, der vil tale om “”Israel som en mental tilstand” – i Det Jødiske Hus i Krystalgade.

Poul Joachim Stender

Poul Joachim Stender (Facebook)

Poul Joachim Stender er cand.theol. og sognepræst i Kirke Saaby og Kisserup sogn på Midtsjælland. Derudover er han forfatter til en række bøger bl.a. Spejl dig, konfirmand (1998), Præsten og Kogejomfruen (2003) og Gud i vold (2005). Han er desuden kendt for sine meninger om, at nydelse skal tilbage i folkekirken. Poul Joachim Stender har i en periode også været feltpræst på Sjælsmarks Kaserne og præst ved den danske kirke i Los Angeles. Han arbejder desuden som rejseleder på ture til Israel for Akademisk Rejsebureau og har igen og igen talt Israels sag i pressen.

Tilmelding sker med en mail til info@dansk-israelsk-selskab.dk senest mandag den 29.oktober. Har man ikke mulighed for at sende en mail, kan tilmelding ske til vores sekretær Jørgen Svaneberg på tlf. 2299 7833.

 

Mit liv som dansker i Israel – Arne Rabuchin

“Mit liv som dansker i Israel”

Kom til møde søndag den 8. april kl. 15 med Arne Rabuchin.

Arne har boet i Israel siden 1984. Han er pensionist og meget aktiv med andre olim – bl.a. som formand for British olim i Sharon området og som formand for Danmarks venner i Israel. Han bor nu i Kfar Sava, naboby til Raanana, ca 25 km fra Tel Aviv. Arne vil fortælle om hans aliyah – hans liv i Israel – og hvordan danskerne i Israel støtter hinanden og bidrager til gode forhold mellem Israel og Danmark. –

Mødet foregår lige efter DIS generalforsamlingen, som starter kl. 14. Tilmelding er nødvendig senest torsdag den 5. april på info@dansk-israelsk-selskab.dk – eller til Jørgen Svaneberg tlf 49 17 06 89. Angiv venligst om du tilmelder dig til Generalforsamling (kun for medlemmer, som har betalt kontingentet for 2018), til mødet, eller begge dele. Husk billede ID til vagten – Det jødiske Hus, Krystalgade 12 i København.

Hovedpunkter:

— Lidt baggrund om hvorfor, og hvordan Arne flyttede til Israel i 1948.
— Om at blive indkaldt i 1984 til IDF som helt nytilkommen 40 årig – og blive sendt til Libanon (heldigvis kun korvarigt, men alligevel!)

— Multinational Force & Observers (MFO – en del af fredsaftalen mellem Egypten og Israel – http://mfo.org/en) – som han arbejdede for i 22 år.
— Løbende samarbejde med diverse ministerier (i Israel og i DK) og ambassadører
— Hans synvinkel på sikkerhedssituationen og lignende.

— Hans frivillige arbejde med “Danmarks Venner i Israel “- som han er formand for. Han har bl.a. med til at få kronprinsen til markeringen for 10 år siden …. og arbejder nu på en markering i oktober 2018 af 75 års jubilæum for dansk redning.

— Hans frivillige arbejde med “English Speaking Residents’ Association” (http://www.esra.org.il/ – hans nuværende kone kommer fra Sydafrika).

— Hvordan har det været for ham og hans nærmeste at bo i Israel …. hvordan har tingene ændret sig ad åre?¨
— Hvordan har forholdene mellem Danmark og Israel ændret sig …. set fra hans perspektiv?

— Hvis nogen vil flytte til Israel nu, hvad vil han råde dem til?

Misbruger Folkekirkens Nødshjælp Nødshjælpmidler? Møde februar 2018

Mandag den 26. februar 2018 hørte vi Jonatan Møller Sousa fortælle om, hvorfor han har konkluderet, at Folkekirkens Nødhjælp misbruger nødhjælpsmidler til politiske angreb på Israel.


Jonatan Møller Sousa er leder af Forum for Dialog om Israel, København.

Kort fortalt om budskabet:

Folkekirkens Nødhjælp (FKN) er engageret i en masse gode projekter, der hjælper mange mennesker rundt om på kloden. Men organisationen og dens nødhjælpsmidler er blevet misbrugt til politiske angreb på Israel. Penge, der skulle være gået til at gøre livet lettere for verdens svageste og fattigste, er i stedet blevet brugt på lobbyister og kampagnemagere, der dæmoniserer Israel og forsøger at få boykottet israelske varer. Selvom jeg er sikker på, at FKN kun vil det godt for Israel-Palæstina, er det svært at se hvordan indsatsen hjælper palæstinenserne til udvikle stærke civile institutioner – og hjælper begge parter til at udvikle viljen og evnen til fred.

Jeg er i gang med at producere skriftlige materialer og videoer, som kan bruges til bl.a. venlige, konstruktive breve, som f.eks. kan gøre FKNs bestyrelse, repræsentantskab og frivillige opmærksom på, at Israel-Palæstina indsatsen trænger til en kraftig forbedring!