Mit liv som dansker i Israel – Arne Rabuchin

“Mit liv som dansker i Israel”

Kom til møde søndag den 8. april kl. 15 med Arne Rabuchin.

Arne har boet i Israel siden 1984. Han er pensionist og meget aktiv med andre olim – bl.a. som formand for British olim i Sharon området og som formand for Danmarks venner i Israel. Han bor nu i Kfar Sava, naboby til Raanana, ca 25 km fra Tel Aviv. Arne vil fortælle om hans aliyah – hans liv i Israel – og hvordan danskerne i Israel støtter hinanden og bidrager til gode forhold mellem Israel og Danmark. –

Mødet foregår lige efter DIS generalforsamlingen, som starter kl. 14. Tilmelding er nødvendig senest torsdag den 5. april på [email protected] – eller til Jørgen Svaneberg tlf 49 17 06 89. Angiv venligst om du tilmelder dig til Generalforsamling (kun for medlemmer, som har betalt kontingentet for 2018), til mødet, eller begge dele. Husk billede ID til vagten – Det jødiske Hus, Krystalgade 12 i København.

Hovedpunkter:

— Lidt baggrund om hvorfor, og hvordan Arne flyttede til Israel i 1948.
— Om at blive indkaldt i 1984 til IDF som helt nytilkommen 40 årig – og blive sendt til Libanon (heldigvis kun korvarigt, men alligevel!)

— Multinational Force & Observers (MFO – en del af fredsaftalen mellem Egypten og Israel – http://mfo.org/en) – som han arbejdede for i 22 år.
— Løbende samarbejde med diverse ministerier (i Israel og i DK) og ambassadører
— Hans synvinkel på sikkerhedssituationen og lignende.

— Hans frivillige arbejde med “Danmarks Venner i Israel “- som han er formand for. Han har bl.a. med til at få kronprinsen til markeringen for 10 år siden …. og arbejder nu på en markering i oktober 2018 af 75 års jubilæum for dansk redning.

— Hans frivillige arbejde med “English Speaking Residents’ Association” (http://www.esra.org.il/ – hans nuværende kone kommer fra Sydafrika).

— Hvordan har det været for ham og hans nærmeste at bo i Israel …. hvordan har tingene ændret sig ad åre?¨
— Hvordan har forholdene mellem Danmark og Israel ændret sig …. set fra hans perspektiv?

— Hvis nogen vil flytte til Israel nu, hvad vil han råde dem til?